jueves, 24 de diciembre de 2009

Territori

"Una forma de vida"

Últim dia de classe de comunicació i Gestió de la informació i TIC.

En Joan Bacardit i Jo hem fet l'exposició del nostre treball de territori, que consistia en mostrar de forma breu un territori especial o no per a nosaltres.

Nosaltres hem fet un territori molt diferent dels que hem pogut veure durant les diferents sessions.

Hem intentat plasmar el nostre hobby i mostrar el que ens representa per nosaltres. Ha estat un treball fet amb molt de sentiment, on esperem que els companys hagin pogut comprendre una mica el per que aquest esport, és tan important per a nosaltres.

La veritat és que estem molt orgullosos del resultat final del treball i dir que ha estat molt fàcil, ja que sabiem desde el primer moment el que voliem fer.

Per acabar, dir que tot i la feina que ens ha portat, creiem que ha estat un treball molt entretingut i divertit on hem après moltes coses sobre les dues assignatures.

viernes, 18 de diciembre de 2009

Debat!


L'últim divendres de comunicació, vàrem exposar el nostra debat. El meu grup estava format per la Sandra Cabo (investigadora), Julia Martin (investigadora), Mireia Gou (oradora), Laia Blanco(oradora) i jo mateix com a capità del meu grup.


Primer de tot vaig començar jo fent una petita introducció del nostra tema: L'implicació dels pares a l'escola, on el que buscava era atraure l'atenció de la gent, per a que no es pensessin que el debat seria aburrit.


Tot seguit va continuar la meva companya Mireia Gou en que ens va exposar ja més detalladament i va començar a defensar el nostra tema, d'una forma molt clara.


Un cop la Mireia va finalitzar, va ser el torn de la Laia, on ens va defensar el nostra tema amb tot d'estadístiques que eren molt bona per a exposar.


La Julia i la Sandra, varen fer alguna pregunta o desacord durant el debat.


Per finalitzar dir que va ser una activitat molt interessant, on crec que el grup va funcionar de manera molt correcta i felicitar al grup rival per la tasca portada a terme, ja que desde el meu punt de vista era més complicada la seva postura.

jueves, 10 de diciembre de 2009

Projectes en xarxa: Viquiatles



L'altre dia a TIC vàrem fer una activitat per parelles, que consistia en fer una presentació amb el google docs.

Aquesta presentació havia de constar algun dels projectes en xarxa explicats durant la sessió.
El projecte en xarxa que ens va tocar exposar va ser el viquiatles, com molt bé és pot observar.

Cmap tools / Mapa conceptual


Aquest és un mapa conceptual treballat amb un programa a les sessions de gestió de la informació i TIC, amb el professor Jorge Coderch.

Cmap tools, és el programa que hem après a utilitzar en el qual podem crear tot tipus de mapes conceptuals i penjar-los a la red.

Personalment m'ha estat de gran ajuda, ja que he pogut fer mapes d'estudi de cada una de les assignatura cursades en aquest primer semestre.

Adjunto la pàgina on el podreu descarregar:


http://cmap.ihmc.us/

lunes, 30 de noviembre de 2009

L'amor

Tot en l'amor s'emplena de sentit.
La força renovada d'aquest cor
tan malmenat per la vida, d'on surt
sinó del seu immens cabal d'amor ?

És, doncs, sols per l'amor que ens creixen
roses als dits i se'ns revelen els misteris;
i en l'amor tot és just i necessari.

Creu en el cos, per tant, i en ell assaja
de perdurar, i fes que tot perduri
dignificant-ho sempre amb amorosa
sol.licitud : així donaràs vida.


Poema recitat a classe de comunicació oral, escrita i digital.

Qualitats del so

-Qualitat: Regulador.
-Edat: 3-6 anys.
-Objectiu: Aprendre a diferenciar el so fort del fluix.
-Descripció de l’activitat: L’educador, amb una pandareta anirà picant de fort a fluix i de fluix a fort.
Tots els nens en rotllana, l’educador farà l’exemple primer, ensenyant als nens que si el so va de fluix a fort, es faràn passes cap a la dreta i si el so va de fort a fluix les passes es faràn cap a l’esquerra.
Un cop els nens ho hagin après, podrem fer que un d’ells agafi el rol de tocar la pandareta i dirigir l’activitat.(si són d’edat més avançada).

La Bicicleta

L'EDUWIKI

-Bicicleta:

És un mitjà de transport, de dues rodes sense motor, on el moviment és generat per la força del esser humà.

-Classificació:
- La bicicleta domèstica
- La bicicleta de muntanya
- La bicicleta de carreres
-La bicicleta de turisme
-Etapes i fases:
La paternitat de la bicicleta se li atribueix al baró Carl von Drais, inventor alemany. El seu rudimentari artefacte, creat al voltant de 1817, es impulsava recolzant els peus alternativament sobre el sòl.
- Funcionalitat:
És un mitjà de transport sa, ecològic, sostenible i molt econòmic, tant per a traslladar-se per ciutat com per zones rurals. El seu ús està generalitzat en gairebé tota Europa, sent en països com Holanda, Suïssa, Alemanya, algunes zones de Polònia i els països escandinaus un dels principals mitjans de transport. A Àsia, especialment a la Xina i l'Índia, és el principal mitjà de transport.
Evolució:






Parts de la bicicleta:



viernes, 20 de noviembre de 2009


La visita al auditori va constar de dues parts, una visita al museu, on vàrem poder observar diferents instruments i la seva evolució al llarg dels anys. En el museu també ens van explicar una activitat per a fer amb els més menuts, que consistia en donar una targeta amb el nom de un instrument, llavors el nen/a havia de buscar per el museu aquell instrument.
La segona part de la visita, vàrem veure un assaig de una obra per a nens, on el director, era un dels components del Tricicle.


Reflexió:
Tal i com vàrem comentar a la sessió de seminari, la part del museu no ens va acabar de agradar, ja que va ser una visita molt ràpida on no vam poder observar amb detall cada zona del museu.
Tot i això la segona part, va ser molt entretinguda ja que, vam veure en l’obra, com els nens podem aprendre els diferents tipus de instruments d’una forma animada i fent participar-los de l’espectacle.

http://www.auditori.com/

jueves, 19 de noviembre de 2009

Freqüències


És el nom d’un projecte expositiu que busca en el moviment de les ombres l’energia de la llum. Aquesta instal•lació està composada per tres peces: La Roda de Color, Laberint i Freqüències.
Savieses antigues i tecnologia contemporània s’articulen en les pantalles giratòries que Eugènia Balcells ha creat com a superfície de projecció. Històries d’història i pel•lícula de pel•lícules neixen i reneixen en aquest nou mecanisme perceptiu.

La Roda de color: És un llibre de pantalles blanques suspès en l’espai infinit sobre el qual s’inscriuen espectres de llum: així s’escriu la memòria de l’univers. Roda de color persegueix aquesta font de primigenis de records i fa visible el canvi constant de la realitat sobre la retina permanentment curiosa. Un sol punt d’ancoratge, perquè tot flueixi.

Laberint: Parla d’un punt en la geografia de Barcelona. Aquell punt en el qual es confonen el davant i el darrere, el nord i el sud, l’anar i el tornar. Laberint és un lloc de llocs on la realitat, com el coneixement, troba forats cecs i avingudes de claror.


Freqüències és un concert de campanades de llum.


Reflexió:
En l’exposició de freqüències vàrem sentir moltes sensacions, de pau, tranquil•litat. Durant la visita vàrem poder estirar-nos sentir tot el que ens volen transmetre les obres.
Considero que és una forma diferent de veure art, i la veritat és que em va entusiasmar moltíssim.

lunes, 16 de noviembre de 2009

Naturpark



Tenen com a objectiu un desplaçament, utilitzant cordes o diversos elements, normalment situats per sobre del terra.
Els circuits d’aventura amb cordes poden ubicar-se en espais naturals o en espais interiors (indoors). La lògica fa que la seva evolució es dirigeixi vers els espais oberts on el client recerca no només les sensacions que provoquen un desplaçament en un medi inestable sinó també el contacte amb la natura.

Reflexió: Tal i com vàrem comentar en la sessió de seminari, la majoria van tenir diverses sensacions: Por, alegria, força, superació… Jo penso que la sensació més forta que vaig sentir i la que crec que els nens tindrien, és la de superació de la por. Cosa que els ajudar molt alhora de superar entrebancs en la seva vida quotidiana.

Conferència Eulàlia Bosch


El primer dia de la setmana cultural vàrem tenir la gran oportunitat d’assistir a una conferència de l’Eulàlia Bosch.
Resum de les comentaris més interessants de la conferència:
Sempre que es parla de magisteri, apareixen els nens, ja que son el referent i son els que han de créixer i nosaltres els em de ajudar a aquest canvi.

Els nens creixen a partir de canvis que pateixen a partir de les reaccions dels o les mestres. Ells estan davant nostre i nosaltres em d’intervenir en aquest procés de creixement.

Els nens es senten estrangers ja que provenen del naixement i s’han de acostumar al seu mon i a la seva forma de vida. Ells arriben al mon i ho han de fer tot.
Es imprescindible la confiança cap a algú que acompanyi a l’ infant alhora de fer el seu camí.
Durant la conferència la Eulàlia també ha donat molta importància a l’art i ens ha mostrat diverses imatges i vídeos de infants.
Reflexió:
La conferència com ja es va dir a la sessió de seminari, va ser molt interessant, encara que no ens va quedar molt clar el tema de l’any Cerdà.
Per acabar m’agradaria destacar un frase que va dir:


“Fer de mestres és fer d’acomodador al nen perquè aquest creixi,per tal de que un cop acomodat des de l’última fila el mestre somrigui o hi haurà cops que plorarà”.

viernes, 13 de noviembre de 2009

Lectura en veu alta


En una de les sessions de comunicació oral, escrita i digital, vàrem fer una lectura d'un fragment d'un text, escollit per nosaltres mateixos.
La lectura havia de durar uns 2 minuts, on s'havia de valorar diferents coses, des de el to de veu la postura, la vocalització...

Per la part que hem toca, crec que el to de veu ha estat bastant correcta, he vocalitzat correctament i la postura era l'adequada però els nervis m'han passat factura, ja que quan aguantava el llibre, les mans hem tremolaven.

jueves, 12 de noviembre de 2009

Google Books



En una de les sessions de TIC vàrem fer una exposició d'uns 5 minuts sobre un tema que ens hagues tocat.
El meu grup estava format per en Joan Barcardit, la Bianca Hernández i la Natàlia Garcia.

L'exposició que ens va tocar va ser la del google books, una eina que no coneixiem i que n'hem extret coses molt positives d'ella.

Amb aquestes sessions, és quant ens adonem que encara queda molt per aprendre de les noves tecnologies.

També dir que molts companys han realitzat altres presentacions: softcatalà, visiblebody, encarta, traductor de google, google earth, dotsub i doodle.

viernes, 30 de octubre de 2009

Com parlar bé en públic

Com parlar bé en públic, és un llibre de Joana Rubio i Francesc Puigpelat, on l'objectiu principal d'aquest llibre és una petita ajuda per a aprendre a ser un bon comunicador.

Ens parla de com podem:

- Fer una síntesi oral d'un tema qualsevol.
- Trobar arguments per a defensar una proposta.
- Controlar els nervis.
- La intesitat o volum.
- La velocitat.
- etc.

Personalment, m'agradaria dir que aquest llibre ha estat una ajuda molt bona, ja que moltes tècniques de les que ens parla, les he intentat utilitzar durant les exposicions i la veritat és que m'ha servit moltíssim.

jueves, 29 de octubre de 2009

Qui ets tu? (nova versió)

Qui ets tu?

Ella té 24 anys. Parlant del seu físic destacaria que no és ni alta ni baixa, d’una estatura mitjana, és prima i estilitzada. Els seus cabells són llargs, d'un color castany i d'una suavitat exultant. El que més m'impressiona i hem crida l'atenció, són els ulls verd- marró plens de misteri.


Se que encara no la conec, però, en tinc alguns matisos ben definits. Des de el primer dia, la seva mirada hem va transmetre pau, tranquil•litat i sobretot confiança. És una noia simpàtica, que sempre té un somriure per a tothom. Per la seva forma d’actuar, la defineix a ella com una persona molt lluitadora capaç de complir els seus propòsits.


Per acabar m'agradaria destacar o aclarir el perquè de descriure-la a ella, senzillament és perquè la considero una de les persones que més m’ha ajudat en aquesta nova etapa de la meva vida.

Si jo fos pescador:

En una de les sessions amb el Jorge Coderch, vàrem aprendre a utilitzar diferents programes, que són el gimp, l'audacity i el windows movie maker.

Amb aquests tres programes units hem aconseguit fer el video que hi ha més amunt.

La veritat és que no m'esperava pas aprendre a fer aquestes coses, crec que a tots ens ha servit de molta ajuda.

jueves, 22 de octubre de 2009

"Les escoles maten la creativitat"


Fa uns dies, durant una de les sessions de comunicació oral, escrita i digital, amb la professora Rosa Soler; vàrem veure un vídeo de Sir Ken Robinson.
El vídeo tracta diferents relacionats amb la creativitat i com els adults influenciem d'una manera negativa en els infants.

Estic totalment d'acord amb tot el que aquest home, ja que moltes vegades els adults ens limitem a fer coses molt senzilles i que ens siguin fàcils per a nosaltres i no pensem en que la creativitat dels nens és molt important per al seu desenvolupament.

Adjunto el link del vídeo:

http://www.youtube.com/watch?v=nPB-41q97zg

lunes, 19 de octubre de 2009

Qui ets tu?


Hi ha persones que només amb la seva presència transmeten pau!


Ella té 24 anys, no és ni alta ni baixa, d'una mida estàndard. És prima i estilitzada. Porta els cabells llargs, d'un color castany i d'una suavitat exoltant. El que més m'impressiona i hem crida l'atenció, són els ulls verd- marró plens de misteri.


Se que encara no la conec, però, se el suficient per saber les quatre coses bones d'ella. Desde el primer dia, la seva mirada hem va transmetre pau, tranquil·litat i sobretot confiança. És una noia simpàtica, que sempre té un somriure per a tothom. És lluitadora i molt treballadora.


Per acabar m'agradaria destacar o aclarir el perquè de descriure-la a ella, senzillament és perquè considero que la seva mirada i la seva forma d'actuar, diu molt.











viernes, 9 de octubre de 2009

El llenguatge i la llengua

En una de les sessions de comunicació amb la Rosa Soler, vàrem fer una activitat sobre que és llenguatge i que és llengua.
Ens va entregar un dossier, d'on nosaltres haviem d'extreure una definició propia de llenguatge i una de llengua.
Definicions:
-Llenguatge: El llenguatge és un medi d'expressió i comunicació, que ens permet i facilita el pensament i la memòria. És un mitjà que ens proporciona la possibilitat d'autoexpressar-nos i de reflexionar sobre la nostre experiència, de l'expressió lliure i interior i és la causa del diàleg que mantenim nosaltres mateixos.
És el vehicle de transport de la llengua.
- Llengua: És un conjunt d'elements que gràcies al llenguatge són transportats dels uns als altres.

martes, 6 de octubre de 2009

La revista

IN-FÀN-CI-A

Bianca Hernández i Adrià Garcia Arjona

-Fitxa tècnica:



  • Qui la publica: Rosa Sensat.

  • Autors: Montse Grau (etal).

  • Número de revista: 168

  • Seccions: És més teòrica.

  • Aspectes formals:


  1. Índex: Sabies que...-Les germanes Agazzi/ Plana oberta/ Educar de 0-6 anys/ Escola 0-3 anys/ Bones pensades/ L'entrevista/ Infant i societat/ El conte/ Llibres a mans dels infants/ Informacions/ Biblioteca.

  2. Fotos: fotos en blanc i negre.

  3. Colors: la revista, té pocs colors i es basa molt amb el lila.

Hi ha molt més text que fotografies.



  • Periodicitat: Cada dos mesos.

  • A qui va adreçada: Pares, professors i estudiants de magisteri.

- Resum:


Les germanes Agazzi:


Les germanes Rosa i Carolina Agazzi, eren mestres i pedagogues a Verona. Van dur a terme una reforma de l'educació infantil posan en practica el moviment de l'escola nova.


Com diu González - Agàpito: Estaven convençudes que l'educació dels pàrvuls no podia fer-se d'exercicis manats. Calia buscar un nou model de parvulari que respectes la vida i personalitat dels infants. Crearen una atmosfera de llibertat i d'acolliment afectiu basat en l'autoactivitat dels nens.


Van buscar un mètode d'educació sensorial.


Ordre material:


L'educadora produeixodre i ensenyarà a produir-lo per fer nèixer en l'infant un saludable hàbit de vida ordenada.


Sociabilitat:


L'escola de grau preparatori acull infants que provenen de diferents classes socials. De seguida es fa evident la necessitat de crear al voltant d'aquesta massa heterogènia. L'art de l'educadora infiltrant-se en el joc serà el millor per trobar una situació d'equilibri.



-Reflexió:


Les germanes Agazzi ens parlen d'un nou model d'ensenyança on el joc és considerat un element primordial de l'educació, cosa que estic totalment d'acord ja que considero que amb diversió un nen, de l'edat que sigui pot aprendre i gaudir més d'una activitat.


També ens parlen de sociabilitat, ens fan referència a que qualsevol mestre a de ser capaç de infiltrar-se en el joc amb un infant, cosa que estic totalment d'acord per que és una manera molt positiva de relacionar-te amb el nen/a i que ell t'agafi confiança suficient per sentir-se agust al teu costat.

Pàg. revista:

http://www.revistainfancia.org/

lunes, 5 de octubre de 2009

El pot

Avui a ed. plàstica amb la Núria Batlle em fet una activitat de observaíó d'un objecte personal:

- Descripció de l'objecte: És un pot d'alumini, amb un suport de foma a la part inferior. És de forma cilíndrica i de reixa. No és molt gran, d'una mida normal.
La seva utilització és per a boolígrafs etc.
El seu color és platejat mate.

-Valor sentimental: Aquest pot té un gran valor sentimental per a mi, ja que, un bon amic me'l va regalar a l'edat de 12 anys.
Aquesta persona va marxar i vaig perdre el contacte, però, amb els anys ens hem tornat a trobar.
El pot em transmet tranquilitat a l'hora d'estudiar, ja que em recorda un vell amic.

sábado, 3 de octubre de 2009

L'art de saber observar!!!!

El passat dilluns, a classe de educació visual i plàstic amb la professora Núria Batlle, vàrem fer una activitat d'observació.
Consistia en agafar un objecte qualsevol i dibuixar-lo a la nostra manera, tal i com nosaltres l'interpretesim. Un cop dibuixat l'objecte, la segona part era pintar-lo amb colors secundaris, el màxim de verds, de taronjes...

Un cop finalitzada l'activitat haviem de fer una petita reflexió de com veiem el nostra objecte, de forma abstracte, amb realisme etc.

jueves, 1 de octubre de 2009

lunes, 28 de septiembre de 2009

Un tramvia anomenat text


Idees principals


1. Tots els animals ens podem comunicar però només el ésser humà es capaç de fer us de l'escriptura.


2. Els elements que conformen la comunicació son: emissor, receptor, missatge, canal, codi i context.


3. Un mateix text pot ser descodificat de maneres diferents i donar lloc a missatges diferents.


4. Comunicar significa posar en comú alguna cosa entre un emissor i un receptor, és a dir, l'emissor té un missatge que vol fer arribar al receptor.


Síntesis del text


Aquest text comença amb una petita introducció on ens explica la diferència entre l' ésser humà i la resta d'animals respecte a la comunicació. Aquesta diferència es basa en que l'ésser humà és capaç de fer ús de l'escriptura, en canvi, la resta dels animals tenen els seus codis, i per tant, no poden establir una forma de comunicació permanent.


Tanmateix a l'hora d'interpretar un text intervé de forma clau el context, és a dir, les circumstancies que envolten el text. Els elements que conformen el procés de comunicació són:






Tot seguit, l'autor ens parla del concepte de comunicació i ens explica, que comunicar-se significa posar en comú alguna cosa entre un emissor i un receptor.D'altra banda, també ens explica que no sempre els textos arriben al receptor amb les condicions que han estat emesos, ja que cada receptor té una manera diferent d'interpretar-ho; aquest concepte s'anomena soroll. Moltes vegades la culpa que hi hagi mal entesos entre l'emissor i el receptor és degut a la diversitat d'elements que componen la comunicació.

sábado, 26 de septiembre de 2009

El bon comunicador




En la última classe amb la Rosa Soler, vàrem fer una
activitat que consistia en que cadascú, havia de dir el nom d'alguna persona coneguda, que nosaltres pensessim que era bon/a comunicador.
Van sortir tot tipus de persona, desde Josep Guardiola fins al rei.
Un cop dit el nom del personatge en concret, haviem de dir les qualitats que el feien ser un bon comunicador.
Durant l'exercici va sortir diferents adjectius que ens varen fer veure que es necessita ser clar, amb un to de veu agradable...
Fins aquí l'explicació de l'activitat!!!

Qui sóc jo?

Hola a tothom!!!!
Doncs començo estrenant el meu blog, amb l'activitat que vàrem fer a expressió oral, escrita i digital amb la professora Rosa Soler.
Crec que va ser una activitat molt positiva ja que es van redactar descripcions d'allò més interessants.
M'agradaria destacar la descripció que es va fer una companya, que per sort jo havia conegut i vaig poder descubrir una mica més la seva forma de ser!
Doncs fins aquí una petita reflexió sobre l'activitat.