lunes, 30 de noviembre de 2009

L'amor

Tot en l'amor s'emplena de sentit.
La força renovada d'aquest cor
tan malmenat per la vida, d'on surt
sinó del seu immens cabal d'amor ?

És, doncs, sols per l'amor que ens creixen
roses als dits i se'ns revelen els misteris;
i en l'amor tot és just i necessari.

Creu en el cos, per tant, i en ell assaja
de perdurar, i fes que tot perduri
dignificant-ho sempre amb amorosa
sol.licitud : així donaràs vida.


Poema recitat a classe de comunicació oral, escrita i digital.

Qualitats del so

-Qualitat: Regulador.
-Edat: 3-6 anys.
-Objectiu: Aprendre a diferenciar el so fort del fluix.
-Descripció de l’activitat: L’educador, amb una pandareta anirà picant de fort a fluix i de fluix a fort.
Tots els nens en rotllana, l’educador farà l’exemple primer, ensenyant als nens que si el so va de fluix a fort, es faràn passes cap a la dreta i si el so va de fort a fluix les passes es faràn cap a l’esquerra.
Un cop els nens ho hagin après, podrem fer que un d’ells agafi el rol de tocar la pandareta i dirigir l’activitat.(si són d’edat més avançada).

La Bicicleta

L'EDUWIKI

-Bicicleta:

És un mitjà de transport, de dues rodes sense motor, on el moviment és generat per la força del esser humà.

-Classificació:
- La bicicleta domèstica
- La bicicleta de muntanya
- La bicicleta de carreres
-La bicicleta de turisme
-Etapes i fases:
La paternitat de la bicicleta se li atribueix al baró Carl von Drais, inventor alemany. El seu rudimentari artefacte, creat al voltant de 1817, es impulsava recolzant els peus alternativament sobre el sòl.
- Funcionalitat:
És un mitjà de transport sa, ecològic, sostenible i molt econòmic, tant per a traslladar-se per ciutat com per zones rurals. El seu ús està generalitzat en gairebé tota Europa, sent en països com Holanda, Suïssa, Alemanya, algunes zones de Polònia i els països escandinaus un dels principals mitjans de transport. A Àsia, especialment a la Xina i l'Índia, és el principal mitjà de transport.
Evolució:






Parts de la bicicleta:



viernes, 20 de noviembre de 2009


La visita al auditori va constar de dues parts, una visita al museu, on vàrem poder observar diferents instruments i la seva evolució al llarg dels anys. En el museu també ens van explicar una activitat per a fer amb els més menuts, que consistia en donar una targeta amb el nom de un instrument, llavors el nen/a havia de buscar per el museu aquell instrument.
La segona part de la visita, vàrem veure un assaig de una obra per a nens, on el director, era un dels components del Tricicle.


Reflexió:
Tal i com vàrem comentar a la sessió de seminari, la part del museu no ens va acabar de agradar, ja que va ser una visita molt ràpida on no vam poder observar amb detall cada zona del museu.
Tot i això la segona part, va ser molt entretinguda ja que, vam veure en l’obra, com els nens podem aprendre els diferents tipus de instruments d’una forma animada i fent participar-los de l’espectacle.

http://www.auditori.com/

jueves, 19 de noviembre de 2009

Freqüències


És el nom d’un projecte expositiu que busca en el moviment de les ombres l’energia de la llum. Aquesta instal•lació està composada per tres peces: La Roda de Color, Laberint i Freqüències.
Savieses antigues i tecnologia contemporània s’articulen en les pantalles giratòries que Eugènia Balcells ha creat com a superfície de projecció. Històries d’història i pel•lícula de pel•lícules neixen i reneixen en aquest nou mecanisme perceptiu.

La Roda de color: És un llibre de pantalles blanques suspès en l’espai infinit sobre el qual s’inscriuen espectres de llum: així s’escriu la memòria de l’univers. Roda de color persegueix aquesta font de primigenis de records i fa visible el canvi constant de la realitat sobre la retina permanentment curiosa. Un sol punt d’ancoratge, perquè tot flueixi.

Laberint: Parla d’un punt en la geografia de Barcelona. Aquell punt en el qual es confonen el davant i el darrere, el nord i el sud, l’anar i el tornar. Laberint és un lloc de llocs on la realitat, com el coneixement, troba forats cecs i avingudes de claror.


Freqüències és un concert de campanades de llum.


Reflexió:
En l’exposició de freqüències vàrem sentir moltes sensacions, de pau, tranquil•litat. Durant la visita vàrem poder estirar-nos sentir tot el que ens volen transmetre les obres.
Considero que és una forma diferent de veure art, i la veritat és que em va entusiasmar moltíssim.

lunes, 16 de noviembre de 2009

Naturpark



Tenen com a objectiu un desplaçament, utilitzant cordes o diversos elements, normalment situats per sobre del terra.
Els circuits d’aventura amb cordes poden ubicar-se en espais naturals o en espais interiors (indoors). La lògica fa que la seva evolució es dirigeixi vers els espais oberts on el client recerca no només les sensacions que provoquen un desplaçament en un medi inestable sinó també el contacte amb la natura.

Reflexió: Tal i com vàrem comentar en la sessió de seminari, la majoria van tenir diverses sensacions: Por, alegria, força, superació… Jo penso que la sensació més forta que vaig sentir i la que crec que els nens tindrien, és la de superació de la por. Cosa que els ajudar molt alhora de superar entrebancs en la seva vida quotidiana.

Conferència Eulàlia Bosch


El primer dia de la setmana cultural vàrem tenir la gran oportunitat d’assistir a una conferència de l’Eulàlia Bosch.
Resum de les comentaris més interessants de la conferència:
Sempre que es parla de magisteri, apareixen els nens, ja que son el referent i son els que han de créixer i nosaltres els em de ajudar a aquest canvi.

Els nens creixen a partir de canvis que pateixen a partir de les reaccions dels o les mestres. Ells estan davant nostre i nosaltres em d’intervenir en aquest procés de creixement.

Els nens es senten estrangers ja que provenen del naixement i s’han de acostumar al seu mon i a la seva forma de vida. Ells arriben al mon i ho han de fer tot.
Es imprescindible la confiança cap a algú que acompanyi a l’ infant alhora de fer el seu camí.
Durant la conferència la Eulàlia també ha donat molta importància a l’art i ens ha mostrat diverses imatges i vídeos de infants.
Reflexió:
La conferència com ja es va dir a la sessió de seminari, va ser molt interessant, encara que no ens va quedar molt clar el tema de l’any Cerdà.
Per acabar m’agradaria destacar un frase que va dir:


“Fer de mestres és fer d’acomodador al nen perquè aquest creixi,per tal de que un cop acomodat des de l’última fila el mestre somrigui o hi haurà cops que plorarà”.

viernes, 13 de noviembre de 2009

Lectura en veu alta


En una de les sessions de comunicació oral, escrita i digital, vàrem fer una lectura d'un fragment d'un text, escollit per nosaltres mateixos.
La lectura havia de durar uns 2 minuts, on s'havia de valorar diferents coses, des de el to de veu la postura, la vocalització...

Per la part que hem toca, crec que el to de veu ha estat bastant correcta, he vocalitzat correctament i la postura era l'adequada però els nervis m'han passat factura, ja que quan aguantava el llibre, les mans hem tremolaven.

jueves, 12 de noviembre de 2009

Google Books



En una de les sessions de TIC vàrem fer una exposició d'uns 5 minuts sobre un tema que ens hagues tocat.
El meu grup estava format per en Joan Barcardit, la Bianca Hernández i la Natàlia Garcia.

L'exposició que ens va tocar va ser la del google books, una eina que no coneixiem i que n'hem extret coses molt positives d'ella.

Amb aquestes sessions, és quant ens adonem que encara queda molt per aprendre de les noves tecnologies.

També dir que molts companys han realitzat altres presentacions: softcatalà, visiblebody, encarta, traductor de google, google earth, dotsub i doodle.